Anslet Strand til Anslet Hage

Anslet Strand til Anslet Hage, en strækning hvor der hovedsageligt fiskes efter havørreder i de mange badekar (render tæt under land), som er at finde langs strækningen. Det gælder dog primært efterår, vinter og forår. Om sommeren er fiskene gerne længere ude, men kan dog komme tæt under land, henunder aften og om morgenen. Der er også en del tangbælter i området, som havørrederne også gerne bruger som jagtmarker og skjul, ganske som badekarrene bruges. Store sten i vandet er også at finde flere steder langs strækningen.

Det er hovedsageligt kun havørreder man kan fange her, men i perioder kommer der også hornfisk forbi og til tider makrel.

Man kan sagtens nøjes med at fiske fra land fra Anslet Strand til Anslet Hage, men waders giver adgang til mere fiskevand, og i perioder hvor fiskene er længere ude, er brugen af disse klart en fordel.

Man skal være opmærksom på Fredningsbæltet ved Udløbet Hejlsminde, skulle man i stedet vælge at gå ind i bugten. Læs mere om det her: Fredningsbælter…

Havørrederne kan fanges året rundt. Vinter, forår og efterår er de mest givende årstider. Hornfiskene kan fanges fra maj måned og ca. 2-3 måneder frem. Makrellerne ankommer i sensommeren og kan oftest kun fanges i den yderste del af strækningen, de få steder hvor dybere vand kommer tæt under land. (Gerne i aftenskumringen)

Fangstmetoder og tips til fiskeriet fra Anslet Strand til Anslet Hage

Når havørreden skal fanges i sommerhalvåret, er det en fordel at anvende lyse agn. Blink i sølv – hvid – hvid/grøn (tobis) – sølv/blå (sild) eller blink i sølv/sort osv.. Men i den kolde tid – sen efterår, vinter og tidlig forår – er farver som rød/sort, lyserød og brune farver, langt mere givende fangstmæssigst.
Hen under aften – ved skumringen, kan rød/sorte blink, samt blink med blå/sorte nuancer være særdeles givtige. Uanset årstid.

Fluefiskeren kommer langt med hvide eller grålige rejerfluer, samt sølv-streamere eller tobisfluer i hvid/grøn. Henunder aften kan sorte skumfluer eller større kobberbasser være vejen frem.

De fleste fisk kan fanges helt inde langs kanten og ca. 20-30 meter ud derfra. Det er vigtigt at koncentrere sit fiskeri i det lave vand i vinterhalvåret. Selv i vand ned til 20 cm. i dybden, kan de helt store havørreder jage og de gør det da også jævnligt. Læs om de store havørrederes standpladser langs kysten her: Havørred Standpladser…

Hornfiskene fiskene kan fanges med blink, flue og sildestykker eller rejer fisket med en prop. De er altædende langt hen ad vejen og jager også overalt i området, når de er ankommet.

Makrellerne kan fanges med makrelforfang, blink og flue, men da der ikke er synderlig dybt de fleste steder, er et makrelforfang ikke anbefalelsesværdigt her.

Anslet Strand og Anslet Hage er en glimrende begynder-plads, som er forholdsvis nem at affiske.


Læs også om de andre spændende kystpladser langs Lillebælt nær Haderslev Fjord: Klik her..