Fjordørreder – Haderslev Fjord

Der er fjordørreder i Haderslev Fjord.

Fjordørreder kan fanges i Haderslev Fjord. Disse smukke, gyldne fisk bliver i fjorden i flere år, men om de på et tidspunkt rejser til havs og lever resten af livet der – eller bare for en kortere periode – for at vende tilbage til fjorden umiddelbart efter igen, er der ingen beviser for.

Fjordørreden er ofte kraftigere/rundere end havørreden. Derudover kan den kendes ved sin gyldne bug, den mørkere kropsfarve generelt, samt sine mange sorte og markante prikker med lyse ringe omkring.

Fjordørreden i Haderslev Fjord både jager og skjuler sig ofte hvor der er tang, sten og mørkere bundforhold, dette uanset om der er tale om en overbegroet bund eller bare mørk sand- eller mudderbund. Ørredens konstante mørkere farve, den gyldne bug og de mange prikker, giver den perfekt camouflage til alle fjordens jagtmarker og gemmesteder.

Kødet smager godt og der er ofte meget af det på denne, stort set, altid velernærede ørred.

Se fiskepladserne hvor fjordørreden kan fanges: Fiskepladser…

Fjordørreder og deres betydning for fiskeriet i Haderslev Fjord

I perioder er der ikke mange havørreder i Haderslev Fjord. Her er hyppigst tale om højsommeren. De havørreder som hvert år trækker op i åer og bække med udløb i Haderslev Fjord for at gyde, er for længst trukket ud igen. Ud til kysten udenfor fjorden, for at fede sig op til næste gydeperiode. Når det sker, når der ikke er mange havørreder tilbage i fjorden, så kan fiskeriet efter ørreder alligevel være både sjovt og spændende i fjorden. Fjordørrederne er på evig jagt – og er ofte ligeså aktive om sommeren, som på alle andre årstider.

På grund af de mange fjordørreder, er der altid ørreder at fange i Haderslev Fjord. Når både havørrederne og fjordørrederne er i fjorden på én og samme gang, så kan fiskeriet være tæt på “magisk” og særdeles givende… 30, 40, selv 50 ørreder kan landes på få timer i de perioder. Dette er typisk tidlig forår, sen efterår og vinter.

Fjordørrederne i Haderslev Fjord, kan fanges af både fluefiskeren og spinnefiskeren. Selv med en prop og en orm er det muligt, at lokke disse smukke ørreder til hug.

/Jari – Lystfiskeri Danmark


Den mest kendte fjord i Danmark for fjordørreder er Mariager Fjord. Ingen steder i Danmark bliver fjordørrederne større. Læs mere her: Lystfiskeri i Mariager Fjord


error: Content is protected !!