Hejsager Strand

Hejsager Strand er en spændende fiskeplads, som byder på gode muligheder for fangst af havørred og fladfisk året rundt, men også hornfisk og sej i forårs- og sommermånederne.

Generelt er der ret dybt vand tæt under land her, med en jævn, små-stenet bund og sand, men strækningen mod nord´s bundforhold, byder også på lavere vand, stenrev, sandrevler, blæretangsbuske, som i sommersæsonen kan står ret højt i vandet. Også større sten er at finde.

Halk Nor løber ud i området, men kun selve “kanalen” og Noret er omfattet af en fredning. Selve kysten kan affiskes fra ende til anden. Også udfor udløbet.

Det er muligt at fiske hele strækningen af fra land. Men når blæretangen står højest, kan det være rart at komme i vandet og ud på den anden side af disse, før man kaster. Det er en stærk plante og det kan være svært at komme fri af den, når krogen først sidder fast.

Naturen er fabelagtig ved Hejsager Strand. Det er den langs hele Lillebælt, men ved Hejsager Strand er der særdeles åbent og på sin vis goldt, hvilket, med lidt fantasi, kan få området til at minde lidt om en slette i Afrika. Der mangler bare et par elefanter og en giraf. Måske også et par krokodiller i noret og dennes lille mini-delta.

Fangstmetoder og tips til fiskeriet ved Hejsager Strand

Havørrederne her jager gerne hundestejler, rejer og kutling året rundt. Disse fødeemner er oftest nær bunden eller inde på det lave vand. I sommerhalvåret kommer sild, tobis og brisling også ind på denne strækning og pludselig kan havørreden også jage i de frie vandmasser. Koncentrerer man sit fiskeri efter havørrederne indenfor de første 20 meter fra vandkanten, fanger man mest i vinterhalvåret. I sommerhalvåret skal alt dækkes. De kan være langt inde og langt ude.

Uanset hvornår på dagen man fisker er der chancer. Det gælder i hele Lillebælt – året rundt.

Blink i sølv – hvid – hvid/grøn (tobis) – sølv/blå (sild) eller blink i sølv/sort o.s.v. er at foretrække.
Hen under aften – ved skumringen, kan rød/sorte blink, samt blink med blå/sorte nuancer, være særdeles  givtige.

Fluefiskeren kommer længst med hvide eller grålige rejefluer, samt sølv-streamere eller tobisfluer i hvid/grøn. Hen under aften kan sorte skumfluer eller større kobberbasser være vejen frem.

Sej og hornfisk fanges med nøjagtig de samme agn, som havørreden. Dog kan det, som mange andre steder,  til tider, være en fordel at bruge et forfang eller en prop med fiskestykker (sild eller tobis) eller rejer på krogene/krogene.

Fladfiskene kan fanges hvor småsten eller sand udgør bunden. Kast og gerne tæt op at tangpletter, større sten m.m. Her samles flere fødeemner ad gangen og derfor også flere fladfisk.

Er du til fiskeri efter havørreder, kan du også læse om den spændende Augustenborg Fjord her: www.augustenborgfjord.dk