Lystfiskeri i Haderslev Fjord – tilgængelighed

Lystfiskeri i Haderslev Fjord

Lystfiskeri i Haderslev Fjord, er de fleste steder kun muligt med waders. Kun ganske få steder kan man fiske fra land. Brugen af waders er af den grund, et “must”, for at kunne komme ud til områderne, hvor fjordens mange havørreder er at fange.

Når man først har sine waders på, åbner der sig en verden af muligheder og fiskepladser for både fluefiskeren såvel som spinnefiskeren. Det er en god ide at wade ud langs sivene i fjorden. Sivene fungerer som skjulesteder for flere af ørredernes bytteemner. Havørrederne “patruljerer” derfor ofte langs disse.

Haderslev Fjord egner sig til begge fiskeformer og de begge har da også hvert år vist sig, stort set, lige givtige.

Alle må fiske i Haderslev Fjord…

Som feriegæst, lokal eller som besøgende fra et andet land, er der ingen forskel på, om man må fiske i Haderslev Fjord eller ej. Alle mellem 18 og 65 år, skal dog have et gyldigt fisketegn for at fiske deri.
Alle under og over fisker ganske gratis.

Fisketegnet, også kaldet Statstegnet, kan købes her: Fisketegn – lystfisker…

På denne side om lystfiskeri i Haderslev Fjord, kan du læse om fiskepladserne i fjorden, samt om, hvordan fiskene fanges.

Før man går igang kan det være en god ide, at sætte sig ind i de fredningsbælter/zoner, som er at finde i Haderslev Fjord. Læs mere om det under Fredningsbælter i Haderslev Fjordsamt under hver fiskeplads.
Under de beskrevne fiskepladser kan der også læses om, hvor langt det er muligt, at fiske fra fredning til fredning.
Fredningerne er sat så havørrederne frit kan trække ind og ud ad åer og bække for at gyde.
Nogle fredninger gælder hele året, andre et halvt år. Følg guiden og bliv klogere på fredningsbælter i Haderslev Fjord hurtigt og nemt.

Bemærk: Alle farvede havørreder (i yngledragt) er fredede fra d, 16. november – 15. januar.
I frednings-perioden må man kun tage helt blanke havørreder med løse skæl med hjem. Farvede fisk skal hurtigst muligt og så nænsomt som muligt genudsættes.

Før og efter frednings-perioden er det ganske lovligt at hjemtage farvede fisk.

Fiskegrej til fjordens ørreder + fiskepladser

Hvad der fanger bedst, både blink og fluer m.m. kan også læses om her på siden, under nedenstående link:

Anbefalet fiskegrej

Informationen om fjordens spændende fiskepladser er også at finde på siden her. Det er både muligt at læse om fiskepladser på sydsiden samt på nordsiden af Haderslev Fjord.

Pladserne er beskrevet udfra en bred erfaring fra alle årstider og fiskeri under stort set alle vind, vand og vejrforhold.

Denne side om lystfiskeri i Haderslev Fjord, er lavet i samarbejde med: Lystfiskeri Danmark

error: Content is protected !!